Algemene voorwaarden

De afspraak:
Om een besproken datum definitief vast te leggen, stuurt u binnen de afgesproken tijd het reserveringsformulier volledig ingevuld terug.
Bij een fotosessie betaalt u een voorschot als reservering voorafgaand aan de sessie.
Mocht u door ziekte of door andere omstandigheden niet kunnen komen, dan kan de afspraak 1x kosteloos verzet worden naar een andere datum. Daarna zal de fotoshoot prijs volledig gehanteerd worden. Dit is ook van toepassing als u geen nieuwe afspraak maakt of de sessie niet minimaal 24 uur van tevoren afzegt.
Mocht ik wegens privé-omstandigheden de sessie moeten afzeggen dan maak ik zo snel mogelijk met u een nieuwe afspraak.

Betalingen:
Op het reserveringsformulier staat aangegeven wat u na de sessie aan foto’s en afdrukken krijgt. Het resterende bedrag betaalt u cash direct voor aanvang van de sessie.
Achteraf kunt u na het bekijken van de foto’s afdrukken en andere fotoproducten bestellen. Dit bedrag mag u contant betalen bij het afhalen van de foto’s en producten of vooraf overmaken op mijn rekening.

De sessie:
De resultaten van u sessie zijn afhankelijk van de gewilligheid van uw kind(eren). Het kan daardoor zijn dat het selectie aantal minder is. U heeft altijd minimaal 5 bewerkte foto’s. Mocht dit wegens omstandigheden (extreem huilen of dergelijke) niet lukken dan mag u eenmalig voor een aanvullende afspraak terugkomen. Een gewonnen sessie, mini sessie of een sessie met korting worden slechts eenmalig uitgevoerd.

De foto’s:
Ik maak voor u een selectie keuze uit de geschoten foto’s. Deze bewerk ik professioneel na.
Ik bewerk kleine plekjes, puistjes en krasjes op het gezicht van u kind. U krijgt de foto’s in hoge resolutie en zonder watermerk in JPEG aangeleverd.

Auteursrecht en (copyright van de foto’s):
Het auteursrecht blijft ten allentijden van Foto-Vie. Bij het plaatsen van de foto’s op social media (zoals facebook, instagram, twitter en hyves) moet daar mijn naam bij vermeld worden. U mag de foto’s gebruiken voor kaartjes.

U mag de foto insturen voor een wedstrijd, maar met naamsvermelding.
De foto’s mogen niet verkocht worden aan een bedrijf of magazine.
Het is niet toegestaan om digitale bestanden op internet te zetten die door u bewerkt zijn (zoals het veranderen van kleuren, bijsnijden etc.) Alleen de originele foto’s mogen hiervoor gebruikt worden.
Ik gebruik sommige foto’s voor het uitbreiden van mijn portfolio op website, blog, foto facebook en soms voor drukwerk zoals een flyer of visitekaartjes.

Stijl:
Ik heb verschillende accessoires en achtergronden waar u uit mag kiezen tijdens een sessie. In overleg is het ook mogelijk om gebruik te maken van eigen spulletjes. Mocht het gebruik van eigen materialen buiten mijn stijl vallen, dan zal ik hier geen gebruik van maken.

Veiligheid:
Bij een sessie staat veiligheid op nummer 1. Het kan zijn dat ik u vraag om ondersteuning bij het maken van een bepaalde pose of het gebruik van materialen.
Ik ben niet aansprakelijk voor ongevallen.
Mocht u of uw kind per ongeluk iets stuk maken, dan kunnen we dit oplossen met uw familiale verzekering.